Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

ADV 124 Concurs Tanatori Nacional

3r PREMI CONCURS D’IDEES CONSTRUCCIÓ TANATORI NACIONAL I SALA DE VETLLES

SERENOR I REFLEXIÓ

Fent atenció a la sensibilitat del programa, s’ha buscat fer una arquitectura inclusiva amb uns espais de recolliment i trobada.
El tractament de la llum, zenital i indirecta, els espais verds interiors i els filtres existents des de l’accés principal, donen major serenor i busquen el procés de reflexió durant el recorregut i
estància dins l’edifici.

L’edifici, de base compacta, com una roca, parteix d’un volum massís que, igual que les roques els hi passa amb el desgel, s’obre mitjançant unes escletxes per tal d’esdevenir un nou volum, permeable i interior. Aquest volum resultant, format per tres cossos principals, separats per patis de llum interiors, en forma d’escletxa a la coberta, s’integra en l’entorn com una roca que sobresurt lleugerament del terreny.
Aquest volum, petri per definició, busca amb el material de pedra homogeni de façanes, coberta i paviment exterior no sobresortir en l’entorn proper, concepte que especialment cerca la proposta presentada, de manera que l’edifici sigui un volum que interioritza l’espai, fent un paral·lelisme amb el programa que l’ocupa.
Les escletxes en coberta permeten una obertura cap al cel des de l’interior de les sales i el pati exterior, de manera que l’espiritualitat del moment quedi remarcada, mitjançant
uns espais de recollida, reflexió i serenor.

Els elements verds – arbres o elements de jardí- busquen treballar amb el component emocional i sensitiu dels ocupants de l’edifici, de manera que recordi el cercle vital de la natura.
Aquestes escletxes, tenen un component tècnic i simbòlic al mateix temps. Tenen la funció de façana ventilada i coixí tèrmic, que a l’hora permeten il·luminar amb llum natural tot el seu espai interior.

Context

Publicació

29/04/2020

Situació

ESCALDES-ENGORDANY

Redacció

TEXT: DATA ARQUITECTURA · RENDERS: DATA ARQUITECTURA
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com