Dona Secret – Gastronomia

ESPAIS D’EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES

La meticulositat i els sabors d’una bona cuina mai no estaran complets sense un espai harmoniós, que estigui en consonància amb l’essència del local i amb la identitat gastronòmica del  xef. Data Arquitectura, és un despatx consolidat al nostre país i, a més de configurar exitosament tota mena d’espais, té experiència en el disseny d’espais gastronòmics.

uan parlem d’alta cuina, no només ens referim als àpats deliciosos o selectes ampolles de vi que delecten el nostre paladar, sinó també als estímuls que ens fan aflorar les millors sensacions. Gaudir d’un dinar o un sopar en un espai que respecti l’equilibri entre textures, colors, formes, llums i ombres és, sens dubte, quelcom que eleva l’experiència del menjar.

Data Arquitectura, és conscient d’això i, partint d’aquesta premissa, els seus professionals especialitzats són capaços de dissenyar, acuradament, un lloc que cobreixi les necessitats dels locals destinats a la restauració, on prevalgui l’estètica sense suprimir la funcionalitat. Una prova tangible del rigorós treball de disseny de Data Arquitectura és apreciable a l’hotel Les Closes, al bell mig de l’eix comercial d’Escaldes-Engordany, que destaca, no només per la seva bellesa, sinó també pels seus acabats de qualitat. La lluminositat dels finestrals i l’ús de vegetació n’aporten un toc discret i sobri durant el dia, mentre que, durant la nit, els llums i les ombres li donen vida a un edifici imponent per la seva naturalesa.

La col·laboració amb diversos professionals d’àmbits complementaris de l’arquitectura els va fer arribar al continent asiàtic, on van dissenyar la Tohoku Standard Market Shop, un mercat de productes artesans al Japó. Aquest tipus de relació és un dels secrets de l’èxit d’aquesta firma, que va comptar amb el suport de Keiji Ashizawa Design per confeccionar el mobiliari d’un altre projecte a Puigcerdà. En aquest cas, el despatx andorrà va redissenyar el Cafè Nordest, amb la fusta i el ferro com a materials centrals, on van combinar diferents alçades i cadires per crear ambients diversos. Actualment, Cafè Nordest ha començat a ser una referència local des de la seva obertura.
A la capital, el restaurant Plan B destaca, tant per la seva proximitat amb el Pont de París, com per la seva edificació desafiant, construït en una parcel·la de 45 metres quadrats. Data Arquitectura, va crear un concepte espectacular, que resulta acollidor i enlluernant, tant pels detalls de la seva terrassa, com per les immillorables vistes des de la seva coberta superior,  tot un encert urbnaístic.

 

Publicació

29/04/2020

Situació

PRINCIPAT D'ANDORRA I PUIGCERDÀ

Redacció

TEXT: DATA ARQUITECTURA · RENDERS: DATA ARQUITECTURA
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com