ECV

El projecte té com a objectiu obrir els entorns de la casa de la vall a la ciutadania i als visitants i trencar amb la visió institucional de l’entorn per integrar-lo en la vida pública.

Es pretén un espai lúdic tot respectant el pes de les institucions. Així es creen espais per compartir als que se’ls hi donen usos culturals diversos. Des d’un amfiteatre a l’aire lliure en el que es podrà gaudir d’espectacles musicals i teatrals, fins a un espai museístic i espais en els que es dona a conèixer trets característics de la nostra cultura, medi i institucions.

El projecte busca crear un espai global en el que els ciutadans i visitants puguin retrobar i conèixer la identitat andorrana. Es tracta d’acostar la ostra història i trets diferenciadors a la població. És alhora un espai de lleure i de retrobament amb la nostra cultura, el passat i també el futur.

L’obertura al barri del Pujal es planteja com un tall a la roca, simbolitzant l’obertura a nous camins, tot recordant l’obertura de les carreteres cap a França en les èpoques hivernals.

Antigament en els entorns de la Casa de la Vall hi havia un hort i un pati. Dos elements que es reprodueixen en el projecte, recordant que Casa de la Vall no tan sols era la seu del parlament, sinó també l’expressió d’una casa pairal andorrana.

Les obertures de l’espai museístic cap a la roca de la vall recorden les obertures en els elements arquitectònics defensius per protegir la casa.

Per últim, l’amfiteatre recorda, en certa manera, a l’època en la que l’actual despatx del síndic a casa de la Vall se li va donar l’ús d’escola.

Tipologia

Concurs Nacional

Surperficie

>5.000 m2

Promotor

Govern d'Andorra

Col.laboradors

SUPORT Enginyers, R3e Enginyers

Estat

2n Premi

Situació

Andorra la Vella. Andorra
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com