GDB

L’edifici objecte d’aquest projecte està situat a la Carretera General num.3 de la població de La Cortinada, Ordino. És un edifici que es va començar a construir l’any 1992 i que va restar inacabat fins l’any 2012 quan s’agafa l’encàrrec per reformar-lo. L’aspecte inicial, de totxana vista i tancaments provisionals de fusta, feia que l’edifici no es relacionés amb res del seu entorn i que per aquest motiu desentonés enmig del poble.

La voluntat de la Propietat, i així mateix de l’Arquitecte, és la de reformar l’estat actual de l’edifici i integrar tot el conjunt dins del seu entorn immediat, tot i respectant els criteris arquitectònics de la població de La Cortinada. Fins al moment l’edifici ha estat utilitzat com a assecador de tabac.

Després d’analitzar les característiques de la situació de la parcel·la, el nou projecte planteja tractar molt diferent les dues façanes principals de l’edifici. Primerament es treballa en la façana del Riu i es projecten uns murs cecs orientats a Sud que donen direcció a les obertures i que controlen la intimitat interior de manera que no son possibles les vistes des de la Carretera General cap a l’interior de les habitacions. Aquests murs cecs de pedra, conceptualment, acompanyen la direcció de l’aigua del Riu que baixa just al límit amb aquest edifici i busquen la relació directa amb l’ambient més tradicional de la població de La Cortinada.

Per altra banda, el tractament de l’altra façana principal contrasta amb la tradicionalitat del poble i busca formar part d’un món més modern. Aquesta façana llinda directament amb la Carretera General i respon a un entorn més dinàmic, de cotxes i quitrà.
El projecte planteja un sistema de galeria amb balcó corregut i persianes enrotllables al llarg de tota la façana.

Tipologia

Habitatge Plurifamiliar

Surperficie

1.800m2

Promotor

Privat

Col.laboradors

BEAL AEC consultors d’estructura

Estat

Finalitzat

Situació

La Cortinada, Ordino, Andorra
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com