NSJ

El projecte organitza d’una manera molt eficient el programa per a l’edifici Seu judicial. Es tracta de que sigui ordenat i clar. D’aquí que els diferents nivells estan organitzats segons les directrius per a aquest tipus de centre, amb els espais i circulacions corresponent.

Volumètricament també vol ser clar; donada la forma de la parcel·la, un espai central de llum permet separar l’edifici en dos volums, un més alt que l’altre, el que dóna al riu i que deixa la planta baixa, coberta en part, i exterior.

Aquest espai central permet que la llum natural arribi a tots els espais i que les circulacions siguin el màxim de clares i lluminoses. Alhora que permet les ventilacions creuades en tot l’edifici.

Interiorment doncs, l’edifici té un espai de llum que l’identifica; exteriorment el volum alt es posa en relació amb el riu i deixa una planta baixa amb una part coberta però exterior, que fa més amable l’edifici als andorrans.

Aquesta façana al riu, i que dóna a sud, es proposa amb unes lames de grans dimensions de vidre fotovoltaic, la qual cosa no només ajuda en el consum energètic, sinó que esdevé evidència de sostenibilitat.

Tipologia

Concurs Nacional

Surperficie

10.000 m2

Promotor

M.H. Govern d’Andorra

Col.laboradors

Mias Arquitectes, Ivan Rossell (R3e), BAC engineering, PGI engineering

Estat

Finalista

Situació

Andorra La Vella, ANDORRA
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com