PGC

L’edifici és un garatge, un edifici industrial amb una escala d’edifici públic. És un edifici amb espais de grans dimensions construït amb una estructrua de formigó armat, d’un caràcter industrial i de infraestructrua.
La proposta planteja partir de l’edifici en el seu estat inicial, la estructrua de formigó. Intervenim en aquesta obrint dos patis quadrats a la reticula estructural per donar llum i accés a els diferents nivells, així com obrint un lluerna perimetral al nivell de carrer que dóna llum a la planta inferior.
Ocupem l’edifici com s’ocupa un espai públic. La ciutat es perllonga en el interior de l’edifici, de manera que definim clarament els espais de Playgorund i els espais compartits. Aquests espais que Playground comparteix amb la ciutat es defineixen com carrers interiors, incloent la rampa actual, fins arribar a la terrassa superior. L’espai de plató,
en planta baixa, que dóna al carrer Pujades, es converteix en ocasions en plaça pública per a la celebrar esdeveniments de caràcter popular. en la terrassa un espai per a horts o jocs dels veïns. La rampa té un paper important, uneix tots els nivells i es planteja com a espai continu de relax i bar, a més d’accés.
Els espais d’ús privatiu de Playground queden clarament delimitats encara transmetent la transparència visual requerida en cada moment, i seran accessibles únicament als seus empleats, Els mecanismes de divisió seran industrials i de grans dimensions, similars a grans cortines o pantalles enrotllables,
fidels a l’origen de l’edifici i d’acord sempre amb la mateixa modulació de la reticula estructrual.
Playground treballarà en un espai interior condicionat però a més també ho podrà fer a l’exterior, de manera que el tancament es retarda respecte del pla de façana deixant uns espais de terrassa jardí domèstics.

L’ estratègia d’actuació en aquesta macro estructura destaca el seu caràcter de gran contenidor, a diferents nivells. La transparència en el sentit horitzontal és fonamental però també vertical a través dels patis que construïm juga un paper important; en realitat es tracta de treballar amb les millors condicions de llum natural.
Fins i tot la planta subterrània adquireix les condicions de lloc de treball o de workshop amb abundant llum natural.

Tipologia

Concurs Restringit

Surperficie

8.000 m2

Promotor

Privat

Col.laboradors

Mias Arquitectes, BAC engineering, PGI engineering

Estat

2n Premi

Situació

Barcelona. Catalunya
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com