SDJ

La Justícia es la garantia de la democràcia i la seva seu ha de poder transmetre els seus valors d’imparcialitat, d’accessibilitat, d’eficàcia i de comoditat, que transmetin al ciutadà la sensació que la justícia està al seu servei i que el protegirà enfront dels excessos de qualsevol poder, polític, econòmic, de gènere, de raça..etc.
Aquesta proposta te en compte i resol les necessitats del personal de la justícia i crea les condicions perquè puguin desenvolupar la seva tasca en les millors condicions, però el ciutadà se situa en una posició central i prioritària, es una seu de la justícia pensada per a ell i evitar la sensació de sentir-se en un món sense referencies ni escala. Per aquest motiu es crea una planta que ocupa la totalitat del solar per encaixar-hi totes les dependències més visitades per la ciutadania sense desplaçaments innecessaris tot i assegurar, per la seva ubicació en alçada, la privacitat indispensable.
Tots necessitem per sentir-nos a gust en un edifici la seguretat de reconèixer la nostra ubicació en relació amb l’exterior. La proposta profunditza en aquest concepte protegint l’usuari des de l’exterior mitjançant un gran voladís en l’entrada i creant una circulació perimetral al llarg de una façana de transparència controlada que genera la tranquil·litat de l’espai que ocupem.
Una de les primeres coses a les que es va renunciar en el moment de fer aquesta proposta va ser al gest arquitectònic i treballar en la seva relació amb el seu entorn social i físic.
La seu de la justícia ha de ser reconeixies per la ciutadania tot i cercant una adhesió ciutadana evitant una arquitectura d’extrems de tal forma que el seu reconeixement es realitzi per la seva funció i no per el seu formalisme

Tipologia

Concurs Nacional

Surperficie

10.000 m2

Promotor

M.H. Govern d’Andorra

Col.laboradors

Jordi Sala arquitectura

Estat

Finalista

Situació

Andorra La Vella, ANDORRA
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com