SKL

Sky Light es la proposta pel nou centre d’alt rendiment a l’edifici de Sud Ràdio . Projecte format per diferents edificis subterranis, creant una nova topografia. La Claraboia com a peça clau permet projectar sense cap impacte sobre el medi ambient, manté l’horitzó històric de Port d’Envalira i incorpora subtilment uns nous espais de llum natural.
El programa està organitzat en funció del nombre d’edificis enterrats. L’edifici existent de Sud Radio serveix com a entrada principal i conté el centre esportiu. Els nous edificis enterrats són dedicats a l’hotel dels atletes, a l’aparcament subterrani, als serveis comuns i els espais d’aigua.
Cadascun dels nous programes està encapçalat per una gran finestra o claraboia que dóna llum i vistes a l’impressionant paisatge de l’entorn. Es comuniquen els diferents programes uns amb els altres perquè l’experiència del centre passi des de lluerna fins a la claraboia, assegurant que totes les zones gaudeixen de naturalesa i llum natural durant el dia.
A la nit els patis actuen com a focs artificials. Cada tribunal té la seva pròpia personalitat Els patis seran espais de relació entre els atletes, l’art i la relaxació, o el gaudir. Són espais públics però es poden adaptar segons les necessitats, proporcionant una major flexibilitat al centre i als requeriments que se’n puguin derivar.
Aquesta condició dels espais de vida subterranis suggereix un edifici que produeix l’energia que necessita. Amb un fàcil manteniment i baix consum, s’aconsegueix un gran manteniment i estalvi d’energia. A més del factor energètic, l’edifici s’entén com una nova topografia que s’uneix a la realitat del paisatge, integrant-se plenament en el medi ambient,
i per tant minimitzant l’impacte de la nova construcció en el medi ambient, així com millorar la històrica importància de l’edifici de Sud Radio.

Tipologia

Concurs Restringit

Surperficie

6.000 m2

Promotor

Privat

Col.laboradors

Mias Arquitectes, BAC engineering, PGI engineering

Estat

2n Premi

Situació

Port d’Envalira. Andorra
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com