XUY

Concebudes com un sol projecte, aquestes dues cases a Can Diumenge son un joc de contrastos.
Façanes cegues en contraposició a façanes completes de vidre, volums plens separats per espais vuits, aquests elements complementaris son els que conformen la imatge final del projecte.

La volumetria reflecteix la distribució programàtica de l’interior i s’estructura mitjançant una sèrie de talls amb la intenció de trencar amb un volum compacte i amb la intenció de potenciar uns recorreguts. Cada xalet està format per tres volums que permeten una flexibilitat d’adaptació a la topografia existent.

Situades a Can Diumenge aquests dos xalets es posicionen potenciant l’orientació a Sud i les vistes a la vall. Les cares obertes d’aquests volums s’obren a Sud i es tanquen a Nord. La façana Sud és oberta amb grans finestrals de vidre, protegits per ràfecs, persianes i cortines per una bona disposició de control solar. Es busca així l’obtenció d’una façana Sud dinàmica amb persianes orientables i replegables, en contraposició del moment estàtic de la façana Nord.
Contrastos entre grans obertures i grans panys de parets opaques. Façanes cegues per posar en relleu la pedra com element principal de projecte. Posar en valor el gran treball de picapedrers, així com de la matèria en si.

La intenció és potenciar la relació de la casa amb l’exterior a través d’una façana molt vidriada per sentir que el paisatge forma part de l’interior de l’edifici, o per sentir que el paisatge és una prolongació de l’interior.

Tipologia

Habitatge unifamiliar

Surperficie

1.000m2

Promotor

Privat

Col.laboradors

BEAL enginyers

Estat

Finalitzat

Situació

Escaldes-Engordany, Andorra
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com