Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

ADV 123 PLAÇA THE CLOUD

NOVA PLAÇA AL COR COMERCIAL

Els embelliments dels carrers de la Borda, Bonaventura Riberaygua, Prat Primer i Na Maria Pla s’uneixen per acabar formant la nova plaça al cor comercial d’Andorra la Vella. Un nou espai públic per gaudir d’un entorn tranquil per a vianants, i una nova zona de pas i oci per a tothom.

L’encàrrec que forma part de l’embelliment dels entorns de l’edifici The Cloud, concurs convocat pel Govern d’Andorra que es va guanyar l’any 2014 juntament amb l’estudi MIASarquitectes i que en l’actualitat només s’han executat les millores de l’espai públic dels entorns de la parcel·la.
Aquests entorns, s’han convertit en una plaça amb qualitats sòlides on poder seure, observar, jugar i/o descansar. Es tracta d’una intervenció de mida mitjana d’uns 7.000 m2, situada al costat de l’eix principal de la capital com és l’Avinguda Meritxell, d’ús quotidià i de caràcter comercial.

El punt de partida per al nou espai, ha estat convertir en zona de vianants tots els carrers afluents a la plaça, amb un material conegut al país, com és el granit. D’aquest material hem volgut treure el màxim profit i fer-ne l’element singular del projecte.
La gran catifa de granit que s’implementa, s’ha manipulat formant una variació lúdica de formes geomètriques en el paviment que acaben donant lloc als elements representatius de la plaça.

Els elements de repòs, com són els bancs, han estat dissenyats específicament i amb la voluntat d’utilitzar dos tipus de materialitats oposades. Propers i càlids, els de fusta i resistents i urbans, els de formigó. La vegetació amb arbres de fulla perenne i una nova il·luminació son els elements que acaben de revestir tot el conjunt de l’espai, i que permeten als visitants poder gaudir d’un nou espai lliure, d’ús públic dins de la densa trama urbana d’Andorra la Vella.

Context

Publicació

29/04/2020

Situació

PLAÇA THE CLOUD · ANDORRA LA VELLA

Redacció

TEXT: DATA ARQUITECTURA · FOTOS: ÒSCAR LLAURADÓ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com