Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to dFlip 3D Flipbook Wordpress Help documentation.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to dFlip 3D Flipbook Wordpress Help documentation.

ADV 124 Carrer i Placeta del Puial

RESSALTAR EL CARÀCTER HISTÒRIC

Aquest projecte vol dotar d’identitat al Centre Històric de la Capital, mitjançant estratègies molt concretes que permetin ressaltar el caràcter de la zona.
Es considera un sector de prioritat per a vianants, i per tant el pas de vehicles queda en un segon pla, i es considera únicament pas per a veïns.

Es procedeix a realitzar una pavimentació pètria tipus granit d’una tonalitat fosca, col·locat en franges que s’articulen a partir dels canvis de plans de les façanes del carrer. Els canvis de pla es van estructurant a tot el llarg del vial, de manera que amb una mateixa peça de pavimentació es pugui dotar de dinamisme i moviment al carrer. En paral·lel es procedeix a modificar el mobiliari urbà existent per elements unificats amb la resta de projecte, mateixa estratègia que segueixen les baranes i els elements de les jardineres.

Pel que fa a la il·luminació, es buscar dotar al Centre històric d’una il·luminació més característica, procedint a il·luminar des de terra les façanes que estan composades amb pedra del país, de manera que ressalti el caràcter històric de la zona. En la mateixa estratègia, s’il·luminen les zones arbrades amb dos punts de llum, de diferent alçada i característiques de manera que els punts verds de la zona prenguin major importància i escenifiquin l’espai.

Aquest barri, com a valor afegit, te un element característic i singular que és el petit altar de Sant Antoni de Pàdua, que es troba situat a la meitat del carrer. Es vol dotar d’escenografia aquest element, ressaltant-lo sobre la resta d’elements del mateix carrer. Aquesta estratègia s’efectua replicant el paviment existent de carreus de granit de forma cúbica en el front de l’altar, de manera que forma una catifa davant del mateix Sant i visualment té una identificació clara respecte a la resta de composició del carrer.

Context

Publicació

29/04/2020

Situació

CARRER DEL PUIAL · ANDORRA LA VELLA

Redacció

TEXT: DATA ARQUITECTURA · FOTOS: JOAN GUILLAMAT
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com